Toiminta

Puhurin Pojat on perinteikäs turkulainen meripartiolippukunta. Lippukuntamme on perustettu jo vuonna 1917 eli ensimmäisten suomalaisten lippukuntien joukossa. Toimintamme on pitkän historiamme sävyttämää, ja olemme ylpeitä kaikesta tekemisestämme ja perinteistämme; kuitenkin katsomme aina myös tulevaan ja kehitämme toimintaamme pysyen nykyaikaisena ja aikaa seuraavana lippukuntana.
Toimintamme painopisteinä ovat ongelmanratkaisu, tekemällä oppiminen, itsensä haastaminen ja ryhmätyötaitojen opettelu. Toiminnassamme lapset ja nuoret kehittyvät erinomaisiksi ryhmän jäseniksi ja oivaltaviksi yksilöiksi, ja oppivat näin työelämässäkin tärkeitä taitoja. Kaikki toimintamme nojaa suomen partiolaisten partio-ohjelmaan, omilla meritaitotavoitteillamme höystettynä.

Meritoiminta on tekemisemme suola. Purjehdimme kesäisin kahdella koulutusaluksella: s/y Jotunheimilla, ja s/y Puhurilla. Lisäksi meillä on käytössämme oma saaritukikohta, Puhurisaari, Nauvon pohjoispuolella. Kesän purjehduksiin valmistaudutaan talvella, kun ryhmät kokoontuvat kolollamme ”kokouksiinsa”. Kokouksissa opitaan tekemisen ja leikin kautta niin merimiestaitoja, erätaitoja kuin kansalaistaitojakin. Kaikki opettelevat näitä asioita omaan ikäkauteensa sopivalla tasolla ja tavoilla.
Meritoiminnan jäädessä tauolle talviajaksi, mukaan astuu myös retkeily metsässä. Kuten partiolaiset aina myös me meripartiolaisetkin viihdymme metsissä ja soilla, vaeltaen ja retkeillen. Retkillä opitaan paljon sellaista, mitä viikkokouksissa ei ole mahdollista oppia, lisäksi retket ja purjehdukset ovat lähes kaikkien mielestä partion kivoimpia juttuja.
Parasta partiossa ovat myös uudet kaverit. Kysyypä asiaa keneltä tahansa partiolaiselta, partioharrastuksen parhaiksi puoliksi nousevat lähes aina elinikäiset kaverit ja retkeily. Partiotoiminnasta muodostetaan todella kestäviä kaverisuhteita ja monet ovat partiokavereiden kanssa tekemisissä myös harrastuksen ulkopuolella.