Puhurisaari

Puhurisaari on lippukuntamme saaritukikohta Nauvon pohjoispuolella. Saari on tullut omistukseemme 1950-luvulla ja siitä asti se on ollut ahkerassa purjehdus ja leirikäytössä. Ei varmasti ole yhtään lippukuntalaista, jolle ”saari” ei olisi tuttu. Usein viikonloppupurjehduksilla toinen yö vietetään Puhurisaaren tutussa laiturissa saunoen, uiden ja makkaraa paistaen. Saaressa myös retkeillään syys- ja kevätkaudella.

Puhurisaaressa on kaksi kiinteää rakennusta: vanha mökki, joka on parhaillaan peruskorjauksen alla ja uusi ylpeytemme, Hirvensalon Papinsaaresta kymmenen vuotta sitten saareen siirretty uljas hirsisauna. Uudessa saunarakennuksessamme pääsee paitsi nauttimaan hyvistä löylyistä kuin myös viettämään aikaa kotoisassa tuvassa. Nukkumapaikkoja saunarakennuksessa on n. 10 ja mökissä peruskorjauksen valmistuttua kuusi.

Puhurisaaren legendaarisin paikka on ehdottomasti Kokkokallio. Kokkokalliolla istutaan iltaa nuotion loimussa, paistetaan makkaraa ja muistellaan vanhoja purjehduksia ja partioreissuja. Kokkokallio on saanut nimensä ensimmäiseltä koulutusalukseltamme, s/y Kokolta, jonka vanha painolastiketju muodostaa yhä kymmenien vuosien jälkeen Kokkokallion nuotiopaikan.

Puhurisaaresta löytyy myös paljon lippukunnan merikoulutuskalustoa. Saaressa meillä on kaksi kanoottia, optimistijolla, suurempi jolla ja pari soutuvenettä, joita pääsee retkillä ja purjehduksilla kokeilemaan.

Puhurisaarta vuokrataan myös muiden lippukuntien retkikäyttöön, joten jos saariviikonloppu kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä lippukunnanjohtajaan!