Puhurisaari

saari

Puhurisaari on Puhurin Poikien Tuki ry:n omistama lippukunnan käyttöön tarkoitettu saari. Kesällä saari palvelee veneiden tukikohtana ja talvella leirimaastona. Saari sijaitsee Pikku-Nauvon pohjoispuolella, lähellä Nauvon keskustaa. Saari on tärkeä osa Puhurin Poikien indetiteettiä, ja saaresta muodostuukin usein nuorille omanlaisensa turvasatama.

Vuodesta 2008 saari on ollut intensiivisen saunatyömaan hallitsema, mutta vuonna 2014 on uuden saunan vihkijäislöylyt heitetty. "Sauna"-projekti on saanut valtavasti huomiota ja herättänyt kokoaakin enemmän intoa lippukunnassa kuluneiden vuosien aikana. Saaren kalustoa ja olemassaolevaa kiinteistökantaa tullaan myös huoltamaan koko ajan. Kun saari saunoineen on valmis partiolaisia varten, voi koko lippukunta ja Tuki ry keskittyä täysipanoisesti suuremman koulutusaluksen päivitysprojektiin.

Saareen saatiin vuonna 2013 lahjoituksena hyväkuntoinen Terhi 440 yhteysveneeksi ja Move 350 soutuveneeksi. Soutuvene kunnostettiin ja maalattiin lippukunnan värikarttaan sopivaksi.