Puhurin Pojat ry

Puhurin Pojat on paljasjalkainen turkulainen meripartiolippukunta, joka harjoittaa laadukasta partiotoimintaa vaalien partioihanteita ja -perinteitä aina perustamisvuodestaan 1917 alkaen. Lippukunnan tavoitteena on kasvattaa terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä ja luoda heille edellytykset luovaan toimintaan yhteiskunnassa. Iloiseen ja reippaaseen noin 75-henkiseen joukkoomme pääsevät kaikki 7 vuotta täyttäneet partiotoiminnasta kiinnostuneet pojat. Jäseneksi voi tulla minkä ikäisenä tahansa. Myös partiotoiminnasta kiinnostuneet aikuiset ovat tervetulleita.

 

Toimintamme suuntautuu paitsi lähialueen upeaan saaristoon myös kauas avomerelle. Partio-käsitteeseen liittyviä erä- ja retkitaitoja ei suinkaan ole unohdettu, vaikka pääasialliset aktiviteettimme eroavatkin tavanomaisesta partiotoiminnasta siten, että vanhemmissa ikäkausissa purjehtimisella ja merenkululla on iso osa koulutuksessa.

Partiotaipaleen ensimmäisinä vuosina keskitytään peruspartiotaitojen oppimiseen, mutta jo seikkailijaikäisestä (n. 10 v.) alkaa mukaan tulla lippukunnalle ominaisia meripartiotaitoja. Merenkulun teoria opitaan talvisin erilaisilla kursseilla ja partiokokouksissa, jotka järjestetään kololla. Taitojen käytännön hallinta tulee ajankohtaiseksi lämpimien kesätuulten hyväillessä purjehtijanuorukaista Airiston aalloilla.

Vastapainon merenkululle tarjoavat mm. perinteiset kesä- ja talvileirit, jotka tuovat kosketuksen erätaitojen pariin.